סוגים שונים של עיבוד מתכת

עיבוד מתכנת | תמחשאם להאמין להיסטוריונים (ואין לנו סיבה שלא לעשות זאת) מתכות מלוות את האנושות כבר אלפי שנים, בין אם הן מתכות אצילות (כזהב, כסף, פלטינה, רודיום וכד') המוגנות בפני חמצון או קורוזיה, ובין אם הן מתכות לא אצילות, שמשמשות לצרכים פשוטים ונפוצים יותר. אולם, על מנת שמתכות יהיו ניתנות לשימוש, תהליך עיבוד מתכת הוא זה ההופך אותן לשמישות בתחומי התעשיות השונות. בנוסף לאיכותה של המתכת, קיימת גם חשיבות לצורת עיבוד מתכת, ולכן, למקצועיותו של הגוף המעבד את המתכת, לדוגמה, חברת תמחש, יש משקל גדול באיכותו של המוצר המוגמר.

 

כיצד מבוצע עיבוד מתכת?

 

ישנן שיטות מגוונות לעיבוד מתכות, והבחירה בשיטה זו או אחרת תלויה במספר קריטריונים, כמו סוג המתכת, מטרת העיבוד, איכות הגימור הנדרשת למוצר הסופי וכן הלאה. שיטות עיבוד המתכת הנפוצות ביותר כיום הן: עיבוד שבבי (אשר במהלכו, מעוצבת צורתה של המתכת ע"י הסרת שבבים ממנה), חריטה כרסום (שתי שיטות הנבדלות זו מזו באובייקט הנע - המתכת או הסכין שבאמצעותה מעובדת המתכת), ריתוך ועוד. כאמור, קיימות שיטות עיבוד מתכת נוספות, אולם אלו הן הבולטות והנפוצות ביותר ביניהן.

 

מדוע ישנה חשיבות לתהליך אותו עוברת המתכת לפני שהיא משמשת אותנו?

 

עיבוד המתכת, מטרתו, כאמור, להעניק למתכת צורה או תכונות שישרתו את המטרה שלשמה מעובדת המתכת בצורה הטובה ביותר. אבל למה לחשוב רחוק על מכוניות, או טילים, הבה נתבונן בתחום הקרוב אלינו הרבה יותר מכך –ארונות חשמל. ארונות חשמל רבים  עשויים ממתכת. מומלצת מתכת מגולוונת (פח מגולוון). מתכת נוספת אותה ניתן למצוא בארונות החשמל הינה נחושת אלקטרוליטית וגמישה במגוון צורות וגדלים – ע"פ דרישת הלקוח וע"פ תקנים. לחברת תמחש יכולות עיבוד מתכות שונות עם אמצעי הייצור המובילים בעולם. מתכות מעובדות ואיכותיות מעידות על יכולות גבוהות של עיבוד מתכות לצרכים שונים, כפי שחברת תמחש, העסוקת גם בייצור לוחות חשמל, מסוגלת לספק.